Manifest pel Dret a Votar la Jornada Escolar 

Les famílies, persones i entitats que recolzem aquest manifest donem suport a reclamar el nostre Dret a Votar la Jornada Escolar

Som una associació sense ànim de lucre formada per famílies. Treballem de manera voluntària en un mateix objectiu comú: 

– Volem debatre i decidir la jornada escolar dels nostres infants, mitjançant el Consell Escolar del nostre centre, en el marc d’autonomia de centres, amb el vot majoritari de les famílies i considerant el model de jornada matinal com a una de les opcions a escollir de forma explícita. 

– Volem que els nostres infants tinguin uns horaris més flexibles, amb la possibilitat de passar menys hores als centres educatius, gaudint de més temps lliure de qualitat i afavorint una millor conciliació familiar. 

– Volem un servei de menjador garantit, universal i gratuït per a aquells infants que necessitin fer-ne ús i gestionat per les AMPAs, AFAs i AFIs, sempre que sigui possible. 

– Volem unes extraescolars de qualitat i subvencionades per a tots els infants, gratuïtes per a aquelles nenes i nens que no se les puguin permetre i gestionades per les AMPAs, AFAs i AFIs , sempre que sigui possible. 

– Volem que les famílies tinguin una major representativitat, presència i capacitat de decisió al Consell Escolar de les escoles, al Consell Escolar Municipal, Consell Escolar Comarcal i al Consell Escolar de Catalunya. 
– Volem els recursos suficients per afavorir una millor i més real conciliació familiar, en el marc social i empresarial, dins del “Pacte per la Reforma Horària 2025” de la Generalitat de Catalunya.

Publicat per dretavotar.org

Plataforma pel dret a escollir la jornada escolar dels nostres infants

A %d bloguers els agrada això: